Thursday, July 1, 2010

satu lagi

www.mohammadshahadad.blogspot.com

Sunday, June 20, 2010

rasanya.dah bsawang gila babi dkat blog aku nie.haa tgok tu.siap dah ada tarantula.

Pasal aku sekarang.aku sgt sgt looking foward nk smbung dgree.n fyi aku futhr dkt uitm in chemical eng.and process.
Sounds great rght.

Ok.aku skrg brcdang nk ttp blog ni.but dont worry akan ada blog bru.just be updated ok.

Ok then.gtg.tc semua.wish me luck.

Saturday, May 8, 2010

today was a fairytale

korang pernah tgok tak

betapa sweetnya bila snow white kena kiss sama prince 

bila cinderella dipakaikan kasutnya oleh putera raja 

bila rapunzel jatuh cinta sama si prince charming

bila jasmine dan alladin bercinta



bila mickey and miney
donald and daisy
dan semua lah character yang lain.
sweeeet kan
bahagia kan
indah kan

kalau korang nak tau.
5 mei lepas
lagi sweeet
lagi indahh 
dari ni semua.

LOVE YOU GEMUK ! ;)

Wednesday, April 28, 2010

terusterang kan senang

kau cuba cakap apa yang kau tak puas hati boleh tak
susah ker.

kau cuba luah apa yang kau pendam
boleh kan

bila aku tanya kau okaii
kau cakap ya
aku percaya

bila aku tanya ada yang tak puas hati
kau geleng
aku percaya

tapi sekarang
kau cakap
" aku tak puas hati "
" aku tak nak kau yang ni "
" aku tak suka apa yang kau baut ni "

*blahhh

Friday, April 23, 2010

thanks mate

terima kasih untuk sabtu yang lepas
terima kasih sebab tak sambut aku bila aku dah loncat
ni lah akibatnya 

nmpak lebam kat situ.*kat tulang keting
thannks to the damm stage ;)

Monday, April 19, 2010

10 benda

bila orang tanya aku soal cinta
bila orang tanya aku soal sayang
bila orang tanya aku soal hati
bila orang tanya aku soal hubungan

pertama percaya
kedua yakin
ketiga usaha
keempat sabar
kelima tahu
keenam ambil berat
ketujuh bukan kongkong
kelapan fikir terbuka
kesembilan kuat
kesepuluh tenang

tanya lah ikut suka hati korang ;)

http://www.formspring.me/edadmoxta

Thursday, April 15, 2010

maaf

maaf lama tak berupdate
dah bersawang dah nie
tikus mondok pun dah ada bnyak
baeranak cucu lagi
haisshhh .

aku tak nak cita apa apa entri ni
but my promise
aku akan cerita pasal tempat kerja aku
heee

menyeronokkan !
;)

Tuesday, March 30, 2010

misi misi misi

 
maaf
akan bersawang blog nie
rarely nak update
kerja sekarang.lagipun bukannya ada internet kat rumah aku.
moga aku dinaikkan pangkat minggu depan *cettt
;)



p/s ; agknya kalau kerja kedai air 3bulan cukup tak nak pergi perlis ?

 

Saturday, March 27, 2010

aku maksudkannya

saya rindu apa
rindu kelip kelip mata

saya rindu apa
rindu gedik gedik itu

saya rindu apa
rindu ngada ngada awak

saya rindu apa
rindu cubit konon manja

saya rindu apa
rindu tumbuk dekat perut

saya rindu apa
rindu dekat abc DC kita

saya rindu apa
rindu sama McD kita

saya rindu apa
rindu UiTM kita

saya rindu apa ?
saya rindu apa ?
saya rindu apa ?
 
saya rindu dia <3

Tuesday, March 23, 2010

dear classmate

dear


minah
 jaga diri yer.jgn nak aizat sangat lah kan.moga kau lebih rajin dan jgn asyik membuli adik adik kau yer.anyway,kau cantik sebenarnya.tak percaya tanya azam.

hazie
mula mula tengok kau masa first sem.ingtkan pendiam.ahhh jauh panggang dari api.HAHAHAHAHA.jgn nak emall sgt lah hazie.kejar harta tu boleh.jgn jadi obses dah lah.apa apa pun,aku doakan kau berjaya dalam apa yang kau buat.
p/s ; jadi ker kau dgn stenx tue ?.

azam *tiada dalam gmbar
aku malu nak cakap lah zam.HAHAHAHAH.thanks lah zam sebab kau lah rasanya kawan lelaki aku yang paling sopan.and yes,kirim salam dekat Can Can Not yer.

mat
ini budak rasa mcm nak bunuh jer.mat,kau tu kalau kecik takper nak himpit himpit aku.HAIH.

wan
jalan macho itu trademark kan.sebab jalan tu lah nora terpikat dekat kau *shhhh
nanti aku dtg kedah aku roger kau.kita pergi perlis yaaaw.

najmi
aku tak tau lah apa kena dengn kau.kadang okay kadang tak.haila.HAHAHAH  *jgn mara dood

rafiq
keep it smiling lah.semua puji senyum kau tue.nampak ikhlas katanya.

bok
labmate aku yang sgt rajin.haila bok bok.cuba lah kau lebih berdisiplin dgn masa bok.

baz
erkkk.

faizwan
hmmm. *tgok kiri kanan

hakimi
sumpah kau cool habis.

aiman
kau masa awal awal dulu okai.dah lama lama makin aneh plak.eeee.seram aku.

aben
kau aku rasa classmate aku paling diam.so nothing much pasal kau.

faizah,niswah and erni
selalu tak layan aku kan bila aku mengarut.ish.korang dengn buku korang mmg tak boleh pisah kan ?.


do thanks for those unforgetable memmories.moga kita jumpa lagi masa degree nanti. 

regards
edad

SARI BERITA PENTING


ewah ewah,cekak pinggang yer.

BERITA UTAMA
KEPADA SESIAPA YANG MENJUMPAI DIA DI MANA MANA.SILA HUBUNGI DI TALIAN O17 - 7******  SEGERA.DIA PERLU DIBAWA KE JOHOR DENGAN SEBERAPA SEGERA.ADA KECEMASAN DI SANA.
HARAP MAKLUM

p/s ; there`s someone dying because of you.aaaaaa.imy d <3

tiada idea *tag

. Put your music player on shuffle.

2. Press forward for each question.

3. Use the song title as the answer to the question, even if it doesn't make sense.

4. No cheating D: It's not as fun if you cheat.


What does this year have in store for me?
senyuman bidadari - JULIES GOES OVERSEAS *carilah sampai jumpa

What's my love life like?
personaliti berubah - JULIES GOES OVERSEAS *erkk

What do I think when I get up in the morning?
de Beauvoir - THE OTHER SIDE OCHESTRA *tau tak


What song will I dance to at my wedding?poker face - LADY GAGA *gilalah.kawen dekat club ker apa.

What do you want as a career?you belong with me - TAYLOR SWIFT *motif ??

Your favorite saying?
meet me halfway - BEP *yerlah ni


Favourite place?
nada melankolik malaya - THE TIMES  *erkk,ada ke


What do you think of your parents?
panik di Kuala Lumpur - THE TImES  *ingat parents aku tak penah ke KL ker ??


Where would you go on a first date?
wilayah srawberi selamanya - THE TIMES  *and yes.pleasseeee.


Drug of choice?
get crazy - LmFao  *brrrr bzzzt


Describe yourself:
party in the USA - MILEy cyrus  * woot woot


The song that best describes my school principal?
that day - onE bUck shoRt  *maksud ??

What is my state of mind like at the moment?
romantis - THE TIMES  *yes i do.


How will I die?
love games - LADY GAGA  *kalau ada game nama mcm ni.bgtau aku awal awal


Your name is?
Farewall of summer romance - OH cHENtaku  * panjang lak ai.


How old are you?
still around - 3 Oh 3  *around 19 gitu.


I am labelled what?

strightline - skyjuice coffee *apakah ?
Do you think you're messed up?
kasih - REPUBLIC OF BRIEKFIELD  *lagi tak masuk akal


Your family thinks you are?
after midnight - YUNA  *lepas tgah malam baru nak fikir pasal aku ker ?


Friends think you are?
once again - BO  *HAHAHAHAHA.rindu aku lah tue.


Teachers (past or present) think you are?
dance with me - the otherside ochestra  *hoyeahhh ! ;)


Strangers say to you:
we be steady mobbin - LIL WAYNE   *gila freak bodohh.tiba tiba kan.


Your mom:
rocket - Yuna  *way to go mak. ;)

People are:
the great decay * THE GREAT SKY EXPERIMENT  *true.

Right now you are:
kelibat korupsi - ONE BUCK SHORT  *aku atas tilam.mana datang korupsi nya


I wish I was:
firework acoustic - YUNA  *HAHAHHAha


Love is:
skate and destroy - PLAUGE Of happiNEss  *kadang kadang lah


You like:
i run this town - Rihana feat jay z  *abang kawasan lerrr.


Are you in a relationship?
bookies - PlAUgE of happinEss  *its mean booked okay.


If you've ever been in love, how was it?
everybody changing - keane  *sometimes yes.



I want:
brekfast in bed - LUCY IN THE LOO  *hahahahah.nak nak nak.mampus kena maki dgn mak aku.


I need:
she wolf - SHAKIRA  *gila lah.


It's Friday, I'm:
colours - OH CHENtaku  *penghulu segala hari kan.of course


Music is:
Possesive - THE OTHERSIde OCHESTRA   *posses of our feelings right ?

Freedom of speech?
lucky - JASON MRAZ feat COLBIE CAIlAT  *yes yes yes

Aliens:
takin back my love - ENRIQUE IGLESIAS  *gila apa aku bercinta dgn alien



this post title:
tiada idea - PLAGUE OF HAPPINESS






tag others persons;
taty
syan
anies
alia azhar
sapa sapa lah

Sunday, March 21, 2010

sumpah terbaik !

apa yang akan berlaku
bila kau kena bungkus dengan 5 helai selimut
kaki tangan kena ikat
muka kena letak colgate
kena dera itu ini
buli sana sini
HAHAHAHAHAHAHAHA
ini mungkin apa yang akan terjadi


p/s ; sapa suruh kau kuat bahan orang.

tag pertama rasanya *kuno

1. adakah anda hot?. h to the o to the t .H.O.T.mampus tak layan.
2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang! 


3. Cerita pasal gambar
gamba ni masa photoshoot class haritu.idea aku.
*rindu korang doe
4. Bila kali terakhir makan pizza?
masa birthday aminah.lepas dari tue asl aku ajak nak makan pizza mesti orang refuse.haila.
5. Lagu terakhir anda dengar
two is better than one 
6. Apa anda buat selain menyelesaikan tag ni.
dengar lagu.atas katil.golek golek.
7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
ntah.tak ada rasanya.edad.shahadad.paling jarang orang panggil shah. *shah mcm bapok jer
8. Tag lagi 8 orang
1. anies
2. syan
3. solihin
4. ifa
5. ain zakaria
6. andre
7. sam
8. tun mahathir ( dia buat tak agak agak )
9. Siapakah orang no.1 kepada anda
dia a girlfie.sempoi habis lah.
10. Katakan sesuatu kepada orang no.5
hmm,kau jagn pelik pelik doe.HAHAHAHA
11. No.3 ada hubungan dengan siapa?
dengan no.2
12.Bagaimana pula dengan no.4
dia ada bf.saufi namanya.pengantin baru lagi kan ?
;0 
13. pesanan kepada orang no.6
bel,jum lepak doe.rindu kau giler.
14. kata2 cinta untuk orang no.2
mampus aku kalau goon baca ni.haih.
15. Adakah no7. dan no.8 ada persamaan
tak sama langsung.apa da.
16. Berikan 5 yang anda tau tentang orang yang mengetag anda 
*dia comel
*dia cantik
*dia kelakar
*dia sweet
*dia moxta saya lah <3 

jum beriteraksi

hye followers
hye readers

lama rasanya aku tak post gaya mcm ni
asyik puisi yang konon puitis jer kan
padahal apa pun tarak.

nothing much
just wanna said that i`m already graduated or to be exact finished that foundation programme
and now tengah tanam anggur dekat rumah.
ada sesapa nak bukak cawangan " SYARIKAT ANGGUR EDAD "
ada ?.HAHAHAHAHA ;)

and now,
new mission had arrived
.CARI KERJA
.kumpul duit
.khawin 

wish me A BUCKET OF LUCKS ok.

.calm.



p/s ; aku rasa dah tenang

dah sampai rumah

ah at last
sampai jugak rumah
miss my keyboard sebenarnya.
nak TEKAN TEKAN

eh,
dia pun dah sampai perlis
jaga diri okaii


p/s ; a tonnes of miss

Sunday, March 14, 2010

kalau boleh aku taknak
kalau boleh aku nak tolak jauh jauh
kalau boleh aku nak buang hujung dunia
kalau boleh aku nak pause masa
kalau boleh aku nak ikat kau pada aku


ITU SEMUA KALAU BOLEH.
KALAU
KALAU
KALAU

;(

.jaga diri taty.

jarak
bukan itu sebabnya
bukan itu puncanya
bukan itu faktornya

masa
bukan itu sebabnya
bukan itu puncanya
bukan itu faktornya

khabar angin nanti
bukan itu sebabnya
bukan itu puncanya
bukan itu faktornya

jauhlah
bukan itu alasannya
bukan itu dalihnya
bukan itu untuk lepas diri

lamalah
bukan itu alasannya
bukan itu dalihnya
bukan itu untuk lepas diri

lupalah
bukan itu alasannya
bukan itu dalihnya
bukan itu untuk lepas diri

hati
ya
yang ini aku risau
yang ini aku jaga
yang ini aku tidak pasti

hati
ya
yang ini aku takut
yang ini aku cuba
yang ini aku tidak janji

hati
ya
yang ini aku teda idea
yang ini aku teda idea
yang ini aku teda idea


p/s ; kita kuat bila kita ada untuk masing masing kan syg ?

Saturday, March 13, 2010

dia tido V 2.0


Monday, March 8, 2010

hilang.



hilang dalam beberapa hari ni
ya ya ya
bukan aku itu
bukan diri itu
bukan sebenarnya itu

hilang dalam beberapa jam
ya ya ya
bukan saya itu
bukan I itu
bukan cinta namanya itu.

hilang dalam beberapa minit
ya ya dan ya
bukan sayang itu
bukan membina itu
bukan kukuh jadinya itu

hilang dalam beberapa saat ini
ya dan ya dan ya
maafkan aku.
bukan niat aku itu.

*lost myself


p/s ; cuba dalam intonansi yang lain dari lain.kamu akan dapat.

Thursday, March 4, 2010

analog atau digital

analog atau digital yer ?
bagi aku
aku prefer analog
korunk ?

sebab apa analog ?
sebab bila benda itu analog
baru lah kita dapat tahu sejauh mana kemahiran kita terhadap sesuatu benda itu
barulah kita rasa nak kaji sesuatu itu
takda lah kita ikut buku manual jer
takdalah kita asyik main tekan tekan pastu terus jadi apa yang kita nak
mcm tak syiok
even benda itu menyenangkan,but bagi aku tak berbaloi

bukanlah aku nak kata digital itu tak bagus
eh,
bagus sgat.
dan memang hasil sesuatu yang digital itu mengatasi hasil si analog
cuma kat sini aku kecilkan skop entri ni kepada " KEPUASAN " menggunakan analog atau digital.

bila kita guna sesuatu yang analog
kita kena betul betul mahir
kena betul betul tahu
kena cuba banyak2 kali
barulah jadi apa yang kita nak kan ?

lain mcm digital.
tekan function itu
pusing knob ini.
dah jadi apa yang kita nak
tak puas kan ?.

so,
kat sini aku nak cakap
even sekrang semuanya dah mula nak digital.
aku tetap cinta sama analog !

p/s ; apa kau mengarut ni setan ;))

 

some of benda analog yang aku nak dapatkan. ( ada contaact tak ? )

Monday, March 1, 2010

kawan lama

aku dengar kau jatuh
aku dengar kau rebah
aku harap kuat

eh eh eh
aku dengar kau dah bangkit
aku dengar kau dah bagun
kau memang kuat

eyh kau,
moga terus bangkit dan bangkit
moga terus berjalan dan berlari

sukses yer taulan
;)


p/s ;  entri ni untuk  " kawan" lama saya

Thursday, February 25, 2010

si anon

kalau kau ingat kau kuat
kau silap

kalau kau ingat kau gagah
kau salah

kalau kau ingat kau mampu
pergi mampus !

kalau kau ingat kau hebat
sila,aku nak lihat juga


p/s ; gelak besar aku bila tgok kau bersikap mcm budak pra matang

Tuesday, February 23, 2010

akan dibaik pulih lama lama lagi





tuuuuuuuuuttttttt
otak kacau
jiwa risau
hati sasau

SIARAN TERGENDALA BUAT SEMENTARA WAKTU

p/s ; maaf para followers

Saturday, February 13, 2010

A SHOULDER TO SLEEP ON ;)

 

P/S ; AWAK COMEL BILA TIDO ;)

a blast ! ;)

u know wat
never love the weekend as this one
;)

*taman tasik shah alam*
*seksyen 2*
*sunway*
*McD*


aaaaaaa
i love u sayang
<3


p/s ; aku x sambut hari kekasih,tapi aku suka 13 - 14 feb .harap maklum

Thursday, February 11, 2010

ini dia cik programming

hey para followers
ini adalah sebab
apa yang aku benci pasal programming ni
apa yang aku tak suka pasal subjek ni


tgoklah sendiri
*pffft

Tuesday, February 9, 2010

computing week

hey guys
this week is computing week
lab test and quiz on thursday 

WTH !

p/s ; wish me a very much bunch of luck !

aku bukan puitis , aku bukan kreatif


kalaulah ada perkataan lagi rindu dari rindu
mahu aku pegang erat erat dan
" hey, ini kau punya ;) "

kalaulah ada perkataan lagi cantik dari cantik
mahu sahaja aku ucap
" hey itu kaulah ;) "

kalaulah ada perkataan lagi indah dari indah
mahu aku simpan ia dalam kotak memori ini
" eh , itu kenangan kita ;) "

kalaulah ada perkataan lagi bahagia dari bahagia
mahu aku kau tahu
" kau punca segalanya ;) "

kalaulah ada perkataan lagi cinta dari cinta
kalaulah ada perkataan lagi sayang dari sayang
kalaulah ada perkataan lagi suka dari suka
itulah apa yang aku rasa bila kau ada ;)

p/s ; i love us

Saturday, February 6, 2010

sang saiko

dia dah cerita semuanya
dia dah luah segalanya

awak,
ini bukan janji saya
tapi saya akan cuba lindung awak yer

BEGITULAH CERITANYA ,kan awak ?
;)

p/s ; kau saiko lah giler !
Semua org buat silap.
Semua org ada betul ada salahnya.
Dan sbb itu,

Semua org dberi peluang bg btulkn ksilapan itu.
Semua org dpat ruang betulkn apa yg slah.

Harap awk tak ulang benda yg sama.

P/S ; hey kau boleh maen jauhjauh daripada kami tidak ?.

Tuesday, February 2, 2010

mood

februari
kata orang ini bulan cinta
kata orang ni bulan bahagia
kata orang ini bulan suka
kata orang ini bulan duka *huh ?
kata orang  ini bulan birthday aminah *aminah request benda ni

bagi aku
februari
bulan aku dan dia
<3


para followers aku ada satu soalan

aku puitis ?
aku jiwang ?

mana satu yer


p/s ; cikngada tak perlu jawab

Saturday, January 30, 2010

SAYA DAN AWAK ;)

saya : Awak,saya ada benda nak bagi dekat awak ni.

awak : Apa dia ?(dia hulur tangan.senyum.)

saya : ( Hulur sebuah kotak yang berisi ) .Nah ! untuk awak.

awak : Apa benda lah yang awak bagi ni yer.( Buka kotak,T E R K E J U T ).Eh,ini hati awak kan.

saya : Ya.Saya nak awak simpan hati saya ni elok elok.Jangan bagi ia luka lagi macam parut parut dekat hati itu   lagi  ya.

awak :  ( Senyum lebar ).Baik awak.Saya takkan tinggalkan parut dekat hati ni.

saya : Terima kasih awak.( Mmmuaaah *didahi awak ).Saya sayang awak ( dalam hati ).


p/s ; Ia milik awak sekarang

Thursday, January 28, 2010

akhirnya ;))

at last aku cakap jugak
at last aku hembus jugak
;)

AWAK ,
SAYA SAYANG SAMA AWAK 
;)


dia balas
dia jawab
;)
*terharu
*terkejut
*tersenyum

p/s ; suka suka suka

programming with C


ada sapa sapa boleh ajar aku benda ni
*give up already*







sudah bersawang *pffft

hye para viewers ;)
maaf lama x update
kering idea.

jgn slahkan aku.
salahkan CIK DIA.
dia yang buat aku tak da idea
dia buat aku pikir pasal dia shaja ;)
dia tak beri ruang aku nak fikir pasal adik BLOGGER .
haih ! ;)

ah,
sekali lagi hilang idea
jumpa entri lepas nie

p/s ; jangan bagi pudar s e k i t a r ini yer awak ;)

Sunday, January 24, 2010

rasanya bila kita ada di tempat yang sama pada masa yang sama

rasanya bila kita ada di tempat yang sama
pada masa yang sama
barulah boleh wujud perkataan saling memahami

rasanya bila kita ada di tempat yang sama
pada masa yang sama
baru lah xda ucap kata "hey,salah kau ok"

rasanya bila kita ada di tempat yang sama
pada masa yang sama
barulah  kau tahu apa aku rasa,aku tahu apa kau rasa

rasanya bila kita ada di tempat yang sama
pada masa yang sama
barulah xda rasa makan hati,sakit hati

rasanya bila kita ada di tempat yang sama
pada masa yang sama
barulah tidak akan kau atau aku ckap  " u xda kat tempat i,u apa tau "


rasanya bila kita ada di tempat yang sama
pada masa yang sama
barulah pada saat itu hubungan  xkan terputus

rasanya bila kita ada di tempat yang sama
pada masa yang sama
dan itulah masanya kalau kita sudah di ijab kabul



p/s; jgn kau ckap soal " kau tak ada di tempat aku " lagi,sbb bnda itu mmg xkan wujud sehingga tiba masanya ( ijab kabul )

TWO DAYS IN A ROW ;)


23 januari 2010
( FIRST BLOOD AT ONE CAFE )
*rabak rabak rabak*
;)



24 januari 2010
( LUNCH TIME )
*suka suka suka*
;))




 p/s ; SAYA SUKA AWAK ;)




hiburan ;)