Thursday, March 4, 2010

analog atau digital

analog atau digital yer ?
bagi aku
aku prefer analog
korunk ?

sebab apa analog ?
sebab bila benda itu analog
baru lah kita dapat tahu sejauh mana kemahiran kita terhadap sesuatu benda itu
barulah kita rasa nak kaji sesuatu itu
takda lah kita ikut buku manual jer
takdalah kita asyik main tekan tekan pastu terus jadi apa yang kita nak
mcm tak syiok
even benda itu menyenangkan,but bagi aku tak berbaloi

bukanlah aku nak kata digital itu tak bagus
eh,
bagus sgat.
dan memang hasil sesuatu yang digital itu mengatasi hasil si analog
cuma kat sini aku kecilkan skop entri ni kepada " KEPUASAN " menggunakan analog atau digital.

bila kita guna sesuatu yang analog
kita kena betul betul mahir
kena betul betul tahu
kena cuba banyak2 kali
barulah jadi apa yang kita nak kan ?

lain mcm digital.
tekan function itu
pusing knob ini.
dah jadi apa yang kita nak
tak puas kan ?.

so,
kat sini aku nak cakap
even sekrang semuanya dah mula nak digital.
aku tetap cinta sama analog !

p/s ; apa kau mengarut ni setan ;))

 

some of benda analog yang aku nak dapatkan. ( ada contaact tak ? )

1 comments:

.shin. said...

kat lomokidsshop.blogspot.com

aku prefer analog gak

Post a Comment

hiburan ;)